Politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor cu caracter personal

 

1.   Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental pe care  ni-l asumam fata de utilizatorii website-ului nostru FOCUSMAG.RO este gestionat de FUTURE FOCUS SRL, in calitate de operator de date cu caracter personal, persoana juridica de nationalitate romana, inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J23/4093/2023, cod unic de inregistrare RO 48382185, sediul social Str. Crisul Negru nr. 2b, parter, Bragadiru, Ilfov, Banca Transilvania RO62 BTRL RONC RT0C M282 2601, Sucursala Sebastian, capital social 200 RON.

2.  Prelucram datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("GDPR"), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. 

3.  In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dvs. cu caracter personal.  

4. Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, si vom semnala versiunea actualizata modificand data „Ultimei actualizari” din partea de sus Politicii de Confidentialitate. 

5. Pentru orice alte informatii legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal puteti trimite un email la adresa contact@focusmag.ro.


6. Ce categorii de date cu caracter personal prelucram?

         In general, colectam datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la dvs. astfel: 

·                  Cand va creati un cont pe website, ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele, numarul de telefon, denumirea societatii, forma de organizare a societatii si codul fiscal etc., in cazul persoanelor juridice sau fizice, dupa caz.

·                  In cadrul zonei dvs. de administrare (Contul meu) de pe FOCUSMAG.RO aveti posibilitatea sa adaugati informatii suplimentare, precum: adresa de livrare, date de facturare (nume companie, cod fiscal, numar de inregistrare la Registrul Comertului, banca, cod IBAN, adresa companiei, nume, prenume, numar de telefon), in functie de caz.

·                  Cand plasati o comanda, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, numarul de telefon, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, etc. 

·                  De asemenea, putem prelucra date cu caracter personal prin corespondenta cu noi prin telefon, cand va abonati la newsletterul nostru, atunci cand va inscrieti in concursuri sau promotii organizate de FOCUSMAG.RO sau cand raportati o problema legata de website-ul/produsele noastre. 

7. De fiecare data cand vizitati website-ul nostru, colectam automat urmatoarele date: 

·                  Date tehnice, de exemplu acest lucru poate include Adresa Internet Protocol (IP) utilizata pentru conectarea calculatorului dumneavoastra la internet, informatiile de conectare, tipul si versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile si versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul si platforma de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului mobil; aceste date pot fi colectate si prelucrate in numele nostru prin fisierele de tip cookie ale tertelor parti.

·                  Date despre vizita dumneavoastra, de exemplu acest lucru poate include Localizatoare Uniforme de Resurse (URL) complete, secventa de clicuri catre, prin si de la website-ul nostru (inclusiv data si ora), informatiile sau produsele pe care le-ati vizualizat sau cautat (inclusiv articolele de top citite, categoriile de top accesate, timpii de raspuns al paginilor, erorile de descarcare, durata vizitelor pe anumite pagini (inclusiv timpul mediu petrecut pe anumite pagini, vizionarea anumitor continuturi sau video-uri), timpul mediu petrecut pe website, numarul mediu de articole vizualizate pe website-ul nostru, informatii privind interactiunea cu paginile (cum ar fi derularea, clicurile si trecerile de mouse), metodele folosite pentru a naviga pe pagina, datele despre comportamentul Utilizatorilor si orice numar de telefon folosit pentru a apela sau orice adresa de e-mail folosita pentru a contacta reprezentantii departamentului nostru de servicii pentru clienti. 

8.   Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs. in timpul vizitarii website-ului nostru, pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului dvs. Va invitam sa aflati mai multe detalii in acest sens prin consultarea sectiunii privitoare la scopurile prelucrarii de mai jos. 

9.   Pe website-ul nostru  putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri. 

10. Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. 

11. Scopurile prelucrarii datelor    

   Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

a. Pentru prestarea serviciilor in beneficiul dvs. 

            Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele: 

·                  Crearea si administrarea contului in cadrul website-ului FOCUSMAG.RO;

·                  Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;

·                  Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile achizitionate;

·                  Returnarea produselor conform prevederilor legale;

·                  Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;

·                  Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs. cu privire la comenzile dvs. sau la bunurile si serviciile oferite. 

b. Pentru imbunatatirea serviciilor noastre 

            Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dvs. de Cumparator.  

c. Pentru marketing 

            Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Comanda mea” sau sectiunea  “Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati si putem afisa recomandari personalizate pe website. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumparator (de ex. produsele vizualizate / adaugate in wishlist / achizitionate) pentru a va crea un profil. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dvs. si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. si nu va  afecteaza similar intr-o masura semnificativa. 

             In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In scop de marketing folosim Google Analytics, Google AdWords, Mailchimp, Facebook, etc.

              In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca  drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in scop de marketing la email contact@focusmag.ro urmand sa dam curs cererii dvs. 

d. Pentru apararea intereselor noastre legitime 

              Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

·                  Masuri de protectie a website-ului  si a utilizatorilor fata de atacuri cibernetice;

·                  Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;

·                  Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

            Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs. fundamentale. 

            De asemenea, ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale  cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie. 

12. Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal 

           Ca regula generala, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cat timp aveti un cont in platforma FOCUSMAG.RO. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun. 

13. Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal 

             Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. urmatoarelor categorii de destinatari:

·                  furnizorilor de servicii de curierat;

·                  furnizorilor de servicii de plata/bancare;

·                  furnizorilor de servicii IT;

·                  furnizorilor de servicii de marketing.  

            Compania poate dezvalui, de asemenea, date cu caracter personal unor consultanti externi (de exemplu, avocati, contabili, auditori), daca este necesar. 

14. Stocarea datelor cu caracter personal 

             In prezent, stocam si prelucram datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul Romaniei. Cu toate acestea, este posibil sa transferam anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entitati localizate in Uniunea Europeana sau in afara Uniunii, inclusiv in tari carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal, conform art. 15 din GDPR. Pastram datele dumneavoastra pe serverele noastre si pe servere gazduite de terte parti (inclusiv serviciilor de cloud ale tertelor parti cloud – ”cloud-based services”). Folosim masuri tehnice si organizatorice adecvate, menite sa va protejeze datele cu caracter personal si sa impiedice accesul neautorizat.  Sunteti responsabil pentru pastrarea confidentialitatii tuturor mijloacelor de autentificare (de exemplu, parole) utilizate de dumneavoastra pentru a accesa parti ale website-ul nostru. 

15. Ce drepturi aveti 

Dreptul de acces la datele cu caracter personal – dreptul de a obtine confirmarea cu privire la detaliile prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal, acces la datele respective si la informatiile ce fac referire la scopul prelucrarii, categoriile de date prelucrate, categoriile de destinatari carora datele cu caracter personal le-au fost sau urmeaza sa le fie divulgate, in special destinatari din tari terte sau organizatii internationale, perioada pentru care vor fi stocate datele cu caracter personal etc. – conform art. 15 din GDPR.

Dreptul la rectificare – dreptul dumneavoastra de a corecta datele cu caracter personal care sunt inexacte sau incomplete – conform art. 16 din GDPR.

Dreptul la stergerea datelor (dreptul de a fi uitat) – dreptul dumneavoastra de a sterge datele dumneavoastra cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care exista motivele prevazute de lege – conform art. 17 din GDPR.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii – dreptul dumneavoastra la restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal, in cazul in care exista situatiile prevazute de lege – conform art. 18 din GDPR.

Dreptul la portabilitatea datelor – dreptul dumneavoastra de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care ni le-ati furnizat intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, precum si dreptul de a transmite aceste date altui operator, in cazul in care exista situatiile prevazute de lege – conform art. 20 din GDPR.

Dreptul la opozitie – dreptul dumneavoastra de a va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc intemeiate pe indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau este necesara in scopul intereselor legitime pe care le avem, cu exceptia cazului in putem demonstra ca avem motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra, respectiv a situatiei in care scopul prelucrarii este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta – conform art. 21 din GDPR.

Pentru a va putea exercita oricare dintre aceste drepturi, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:

• Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dumneavoastra folosind adresa de e-mail aferenta contului de utilizator. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dumneavoastra.

• Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dumneavoastra cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dumneavoastra este in mod vadit nefondata, respectiv excesiva, in special din cauza caracterului repetitiv, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante. Va vom informa despre orice taxe aplicate inainte de a va solutiona cererea.

• Vom raspunde la orice solicitari din partea dumneavoastra in termen de cel mult o luna de la primirea cererii. Putem prelungi aceasta perioada cu doua luni atunci cand este necesar, tinand cont de complexitatea si numarul cererilor. In cazul in care vom prelungi termenul, va vom informa cu privire la orice astfel de prelungire in termen de o luna de la primirea cererii, prezentand si motivele intarzierii.

Dreptul de a va retrage consimtamantul – in cazul in care prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este intemeiata pe consimtamantul dumneavoastra, aveti dreptul sa vi-l retrageti in orice moment – conform art. 7 alin. (3) din GDPR.

Dreptul de a nu face obiectul unui proces decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri – dreptul dumneavoastra de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau care va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa – conform art. 22 din GDPR.

Dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal – dreptul dumneavoastra de a depune o plangere in fata autoritatii de supraveghere cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212, adresa de e-mail: anspdcp@dataprotection.ro – conform art. 77 din GDPR.

Prin intermediul acestei informari si a demersurilor continue, ne aliniem prevederilor GDPR si va asiguram din nou de intentiile noastre pozitive.